Back to top

Detecten un cranc invasor i no autòcton al riu Brugent

Es tracta d'una espècie que transmet una malaltia al cranc autòcton i l'extingeix ràpidament.

Des de l'associació Molí del Fort de Farena s'està treballant des de fa unes setmanes en la retirada de cracs senyal al riu Brugent. Es tracta d'una espècie invasora que transmet una malaltia al cranc autòcton d'aquesta zona a través de l'aigua. A través d'unes trampes retiren aquesta espècie per tal de preservar la biodiversitat del d'aquest riu.

El cranc Senyal va arribar a la península Ibèrica per consum humà i això ha fet que acabi al medi natural. És una espècie que s'adapta molt bé a les aigües i transmet una malaltia al cranc autòcton i en conseqüència, l'extingeix molt ràpidament. A principis de juliol es van detectar unes pinces de cranc senyal a la part mitjana del riu, fet per què des de l'associació Molí del Fort s'està fent una captures d'aquesta espècie invasora. De moment porten capturats més d'un miler d'exemplars, però des de l'entitat consideren que encara queda molta feina per tal de fer una valoració concreta de la quantitat de crancs senyal que hi poden haver al riu i el límit on es poden trobar.

membres del Molí del Fort en tasques de captura del cranc Senyal al riu Brugent

Una entitat que defensa les espècies autòctones del territori

L'associació Molí del Fort és una entitat sense ànim de lucre creada per a fomentar la conservació i l’estudi de la flora i la fauna silvestre i els seus hàbitats; conservar patrimonis històrics i culturals, com a eina principal per al coneixement i la defensa de la biodiversitat, posant especial interès en la fauna autòctona dels nostres ecosistemes mediterranis.

Paraules clau:

Notícies relacionades