Back to top

Detecten el virus del Nil en mosquits de Riudoms, al Baix Camp

El virus es transmet principalment a través de la picada dels mosquits infectats

La Generalitat ha confirmat la presència del virus del Nil Occidental en mosquits de Riudoms. Concretament, en una trentena que es trobaven en una trampa ubicada en una explotació hípica de Riudoms. De fet, l'any passat ja es va detectar un focus d'aquesta malaltia en aquest mateix punt. 

El fet que s'hagi detectat aquest virus no implica la declaració oficial del focus de la malaltia, tot i això, sí que suposa que el virus pot circular per la zona. En aquest context, el Servei de Prevenció en Salut Animal ha activat el protocol d'alerta de Nivell 2. 

Amb l'activació d'aquest protocol, la Generalitat ha posat en marxa diverses mesures, entre elles, està fent un mostreig en aus i cavalls per determinar si el virus s'ha expandit o no. El mostreig es fa en un radi de 10 quilòmetres. En el cas que una persona detecti la presència d'aus mortes, la Generalitat demana que es posi en contacte amb els Agents Rurals.

Es transmet a través dels mosquits

Segons apunten els experts, els cavalls i els humans es poden infectar, però no són una font d'infecció. El virus es transmet principalment a través de la picada dels mosquits infectats. El virus ja es va detectar a Sevilla, que va causar la mort d'una dona el passat 20 d'agots. 

Paraules clau:

Notícies relacionades