Back to top

Detinguts els membres d'un grup criminal dedicat a furtar a repartidors comercials

Se’ls denuncia penalment per sis fets, a Abrera, Cambrils, Tarragona, Roda de Berà, Ripoll i Terrassa

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, el 30 d’agost, tres homes de nacionalitat peruana, de 31, 26 i 25 anys i veïns de Cornellà de Llobregat, com a presumptes autors d’un delicte de furt i pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar arran d’un furt a una furgoneta de distribució a la localitat d’Abrera a principis del mes d’agost d’enguany.

Gràcies a les imatges que els investigadors van poder recuperar del lloc del furt, juntament amb altres indicis, els va permetre identificar un grup de tres homes que cercaven l’oportunitat de sostreure objectes de valor de dins dels vehicles en el moment en que el conductor baixava per fer una entrega o una recollida, principalment de furgonetes de repartiment i missatgeria.

Cal remarcar que aquest tipus de delicte és molt difícil de prevenir, així com detenir els autors, donada la rapidesa del furt i l’alta mobilitat dels lladres.Una vegada identificats els autors dels furts els investigadors van intensificar la vigilància sobre els membres del grup que habitualment es desplaçaven fins a polígons industrials de tota Catalunya a la cerca de víctimes potencials.

Finalment, dilluns passat els investigadors van detenir-los en un pàrquing a Cornellà de Llobregat quan tornaven de la seva activitat delictiva. Durant l’escorcoll del vehicle van localitzar un telèfon, sostret aquell mateix matí a un repartidor a Terrassa, amagat en una caixa enganxada amb cinta aïllant al fusellatge del vehicle, amb la clar intenció d’eludir la seva troballa en cas d’un control policial.

A més, els detinguts portaven a l’interior del vehicle diferents peces de roba i gorres per canviar-se cada vegada que feien un fet delictiu.Una vegada identificat el legítim propietari del telèfon sostret aquell mateix matí a Terrassa, els mossos van poder tornar el terminal telefònic.

Havien actuat a diversos indrets de Catalunya

Amb aquesta detenció i fruit de les indagacions fetes pels investigadors van resoldre un total de sis furts fets pels tres detinguts a les poblacions d’Abrera, Cambrils, Tarragona, Roda de Berà, Ripoll i Terrassa.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar llibertat amb càrrecs per a tots ells.

Paraules clau:

Notícies relacionades