Back to top

Deu anys de la victòria de Carles Pellicer

Aquest dissabte es commemora el desè aniversari de les eleccions municipals del 2011, en les que CiU descavalcava al PSC de l'alcaldia per primer cop en democràcia.

Aquest cap de setmana se celebren els deu anys de la victòria electoral de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Reus. Era la primera vegada que el PSC no guanyava unes municipals i Carles Pellicer es convertia en alcalde de la ciutat. 

Aquella mateixa nit es va forjar el pacte de govern que lideraria la ciutat els propers anys. CiU va aconseguir 10 regidors i el PP sis més, que els donava una majoria absoluta aclaparadora. La imatge de Pellicer i la candidata popular, Alícia Alegret, celebrant la victòria aquella nit electoral, es va convertir en icònica. Ambdós partits van impulsar el canvi a la ciutat fins al novembre del 2014, quan el referèndum del 9N va trencar les relacions entre PP i CiU a nivell nacional i també a Reus. 

La desfeta socialista

Lluís Miquel Pérez Reus 22 de maig del 2011 eleccions municipals

Eufòria a la històrica seu de la plaça del Mercadal de Convergència i Unió aquella nit del 22 de maig del 2011. I desolació a l'altra banda del carrer del Castell, a la seu del PSC. Després de 12 anys a l'alcaldia, Lluís Miquel Pérez perdia estrepitosament les eleccions. Era la primera vegada que els socialistes no formaven part del govern municipal en democràcia. 

Els altres grans actors en joc

Aquelles eleccions van capgirar completament el plenari. Per primer cop entrava un grup municipalista, ARA Reus, al consistori. Un partit encapçalat per l'exregidor de CiU, Jordi Cervera, que havia aprofitat la polèmica al voltant de la Sedera del passeig de Misericòrdia per catapultar-se fins a l'Ajuntament. Ara bé, van haver de guanyar el seu regidor als jutjats, en el recompte definitiu de les butlletes dipositades a les urnes.

Aquell maig també va entrar el consistori la CUP, que acabaria canviant la manera d'entendre l'Ajuntament. El seu regidor, David Vidal, va ser juntament amb ARA Reus un dels actors que van posar sobre la taula el cas INNOVA de presumptes irregularitats que va acabar amb la dissolució del holding d'empreses municipals. 

ERC i ICV van desaparèixer del mapa polític reusenc. La crisi acumulada pel govern tripartit a Barcelona no només va passar factura al PSC, sinó que va enterrar els seus socis al Palau de la Generalitat i els va desterrar del ple de l'Ajuntament de Reus. 

Paraules clau:

Notícies relacionades