Back to top

El deute continua sent el mal major del Reus Deportiu

Finalitzat l'exercici de l'any 2017-2018, el club ha tancat la temporada esportiva amb un dèficit de 121.000 euros. Actualment l'entitat acumula 2 milions de deute.
Mònica Balsells, presidenta del Reus Deportiu en l'entrevista al Cercle Central

Era un dels principals objectius de Mònica Balsells en campanya electoral: deixar el club amb estabilitat econòmica. Finalitzat l'exercici de l'any 2017-2018, i després de sis anys al capdavant del Reus Deportiu, Balsells ha tancat la campanya amb un dèficit de 121.000 euros respecte als 40 que tenia previstos. Una xifra que es deu en gran part pels impagaments de tercers amb l'entitat roig-i-negra.

Ho ha explicat la mateixa dirigent al programa d'esports d'aquesta casa.

Mònica Balsells: "Les pèrdues reals d'aquest exercici són de 12.160 euros, la resta són pèrdues d'anys anteriors. El Centre Comercial La Fira ens deu 54.192 euros, els antics propietaris del restaurant del club, 29.800 euros, i el Consell Català de l'esport, 24.000 euros de subvenció".

Reduir considerablement els números negatius és un dels principals objectius de Balsells en aquests cinc anys que li queden de mandat. De moment, la junta ha aconseguit de mitjana una rebaixa de 250.000 euros anuals, però el club encara arrossega dos milions de deute total.

Els últims sis anys de presidència han estat marcats també pel procés judicial de presumpta malversació de capital per part de l'exdirectiu roig-i-negre, Joan Sabater. L'actual dirigent ha volgut deixar clar que la petició de condemna de 5 anys imposada pel fiscal no és la solució que desitgen, sinó que es retornin tots els diners a la caixa de l'entitat.

Mònica Balsells: "Si arribéssim amb un acord amb el senyor Sabater, retiraríem a 0 la pena de presó. L'únic que volem és que es retornin els diners".

El proper objectiu de la junta actual i amb el qual porten lluitant anys perquè es faci realitat és cobrir les pistes exteriors per garantir unes bones condicions en els entrenaments de les categories bases del club.