Back to top

El Dia de la Mare per partida doble

A les portes del Dia de la Mare, que se celebra el diumenge dia 1 de maig, hi ha una família que ho viurà d'una forma especial: ho farà per partida doble

Es tracta d'una família de Riudoms amb dues mares, una estructura que cada vegada es veu més. És el cas de l'Anna i la Nàdia, una parella que va decidir tenir una filla a través del mètode 'ROPA'.

El mètode 'ROPA' (Recepció d'Òvuls de la Parella) consisteix que una de les dues noies que forma la parella dona l'òvul perquè sigui fecundat, mentre que l'altra serà l'encarregada de gestar-lo durant els nou mesos al seu ventre. D'aquesta manera, les dues es troben implicades en el procés per tenir la filla. 

La importància de l'empatia

Segons les mares, ha estat molt important durant tot l'embaràs que l'Anna tingués empatia amb la Nàdia, que era la que gestava la seva filla. "Jo ja he tingut tres fills, sé què és estar embarassada. Això és molt important perquè l'entenia i sabia què necessitava en cada moment", explica l'Anna. 

D'altra banda, la parella assegura que tot el procés ha estat molt fàcil per elles, sobretot perquè ningú les ha tractat diferent per la situació atípica de la seva estructura familiar. "L'Ona ho té tan normalitzat", declara la Nàdia, fent referència a la seva filla. 

Paraules clau:

Notícies relacionades