Back to top

'El dia més important de la vostra vida'

Prop de 4.000 joves estudiants de batxillerat i cicles formatius de les comarques de Tarragona que aspiren a accedir als estudis universitaris s'examinen a partir d'aquest dimarts a la selectivitat.
Selectivitat 2020

FOTO: URV

La Selectivitat. El dia més important de la vida de tot jove que vol acabar cursant estudis universitaris. El dia de l'examen que permetrà o no accedir a aquells títols i a desenvolupar les carreres professionals que cadascú persegueix.

És un tòpic, però sense cap mena de dubte, és el dia més important de les seves vides. Com a mínim fins ara...

Aquest dimarts, 7 de juliol, han començat les Proves d'Accés a la Universitat més estranyes que es recorden. Amb mascareta, amb un dia més d'exàmens, amb centenars més d'alumnes... de fet, l'any passat es van examinar 3.119 joves. Aquest 2020, les xifres incrementen a Tarragona fins a les 3.749. D'aquests, 3.191 són estudiants de batxillerat, 268 provenen de cicles formatius i 290 són de matrícula lliure.

Selectivitat 2020
FOTO: URV

Calendari ampliat

Les proves es fan els dies  7, 8, 9 i 10 de juliol, i es fan en set tribunals a Tarragona (campus Catalunya, campus Sescelades, IES Vidal i Barraquer, IES Compte de Rius, IES Martí i Franquès), quatre a Reus (Facultat d’Economia i Empresa, IES Baix Camp, IES Roseta Mauri i IES Gabriel Ferrater), un a Vila-seca (IES Vila-seca), un a Valls (IES Narcís Oller), un a El Vendrell (IES Baix Penedès), un a Móra d’Ebre (IES Julio Antonio), un a Calafell (IES Camí de Mar), un a Cambrils (IES Cambrils), i quatre a Terres de l’Ebre: tres a Tortosa (campus Terres de l’Ebre, IES Dertosa (antic Joaquim Bau) i IES Cristòfol Despuig), i un a Amposta (IES Ramon Berenguer IV).

El procediment és similar als anys passats, però adaptat a les noves necessitats pel COVID-19, i els horaris han canviat per evitar, en la mesura del possible, concentracions massa grans d’estudiants.

Paraules clau:

Notícies relacionades