Back to top

El Dia Mundial Contra el Càncer a la demarcació viurà el seu acte central a Reus

La jornada tindrà lloc a l’espai de La Llotja de Reus, on es duran a terme diversos actes durant tot el dia

Sota el lema “Plantem-li Cara”, La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre commemora el dia 4 de febrer el Dia Mundial Contra el Càncer a Reus, amb una jornada plena d’activitats que combinarà la part de sensibilització amb la part festiva.

La jornada tindrà lloc a l’espai de La Llotja de Reus, començarà a les 9:30 h i finalitzarà a les 13 h amb un vermut solidari. Durant tot el matí, la ciutadania tindrà l’oportunitat d’escoltar petites conferències a càrrec de professionals del sector, però també prendrà protagonisme les intervencions de testimonis supervivents de càncer.

Programació 

9.30 h 

 • Classe de ioga amb Daniel Alabern
 • Programa d'activitats per a la promoció de la salut, a càrrec de la Psicooncòloga de la Universitat de Psicooncologia de l'Institut d'Oncologia de Catalunya Sud de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Beatriz Rubio

10.15 h

 • Presentació del programa del Dia Mundial Contra el Càncer a càrrec del periodista Josep Baiges 
 • 30 anys de la Lliga, a càrrec de la presidenta de la Lliga, Dra. Agustina Sirgo
 • Nomenament del nou delegat a Reus 
 • Lectura de textos a càrrec del Centre de Lectura

10.30 h 

 • Conferència a càrrec de voluntàries que confeccionen els coixins del cor per a dones operades de càncer de mama i els braçalets per tapar el PIc. Intervindran: Mari Pau Vila, Angeli Gimenez, Lídia Pascual i Tere Miró. Conduïrà l'acte: Anna Rofes, Gestora d'infermeria a l'Hospital d'Oncologia de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. També hi haurà exposició de coixins i braçalets. 

11.00 h 

 • Actuació a càrrec de Joan Masdéu

11.30 h 

 • La investigació en oncologia, a càrrec del director de l'Institut d'Oncologia de la Catalunya Sud de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, Dr. Josep Gumà Padró
 • El tractament del càncer, a càrrec del Dr. Marc Grifoll, Oncòleg Mèdic de l'Institut d'Oncologia de Catalunya Sud de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus
 • Estadístiques del càncer, a càrrec del Dr. Marià Carulla, metge adjunt del Registre de Càncer de Tarragona i del Servei d'Epidemiologia i Prevenció del Càncer de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus
 • Lectura de textos a càrrec de diverses entitats culturals de Reus
 • Sorteig de vals regals amb la col·laboració del Tomb de Reus

12.00 h 

 • Espectacle d'humor: Palomino, de Pep Ayala

12.15 h

 • Taula rodona de supervivents de càncer. Conduïda per Beatriz Rubio, Psicooncòloga de la Universitat de Psicooncologia de l'Institut d'Oncologia de Catalunya Sud de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Intervindran Jordi Villalbí, Loreto Piñol i Ana Sarb. 

La jornada finalitzarà amb un vermut solidari a la plaça del Prim.

La Lliga, 30 anys al costat de les persones

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre és una entitat que es va crear just fa trenta anys. Des d'aleshores la seva implicació en ajuda oncològica a la demarcació ha estat imprescindible per a moltes persones. Els projectes han servit per poder finançar la recerca per lluitar contra la malaltia i també per crear programes d'ajuda i d'activitat física.

Els Grups d’Ajuda Mútua, el voluntariat als centres hospitalaris per fer suport a persones que estan passant per un procés de tractament, les activitats per a promocionar la salut i d'altres activitats són un pilar fonamental de l’entitat. A més, també ofereixen suport emocional a través de professionals i ajudes econòmiques a qui ho necessita per poder continuar endavant mentre el pacient està sotmès a tractaments oncològics, els quals, de vegades són de llarga durada i poden incapacitar a les persones afectades.

Des de la Lliga també donen suport a la formació de professionals i a la divulgació a través de conferències i actes dirigits a tota la població, així com la sensibilització a l'administració i a les institucions polítiques amb relació a l'atenció oncològica a la demarcació de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades