Back to top

Diables, castellers i pirotècnia acomiaden la Festa Major

El passeig i el santuari de Misericòrdia tornen a omplir-se de foc, festa, i ambient de Festa Major. Els castellers recuperen construccions de set pisos.

Més de 150 diables, entre adults i infants, han protagonitzat la tradicional baixada del Ball de Diables de Reus i diables particulars al llarg del passeig de Misericòrdia. Un acte en què es van cremar més de vuit mil carretilles i que es va viure amb molta intensitat, ja que l'any passat per la pandèmia no es va poder fer, i es va substituir per un acte simbòlic amb il·luminació vermella, emulant el foc, a la plaça del Santuari. Un altre moment destacat va ser la recuperació de l'actuació castellera. L'encesa de la Víbria i el Drac van anar seguides de l'esperada carretillada, on una quarentena de Diables van omplir de llum, pòlvora i foc l'espai de davant del Santuari. Una lluïda actuació que va anar seguida d'un discret castell de focs instal·lat darrera del santuari de Misericòrdia.

Torna l'actuació castellera 

L'actuació castellera també va ser molt emotiva, ja que va suposar un punt d'arrancada per poder començar a fer construccions destacades. En aquesta ocasió, després de la parada forçosa per la pandèmia, han descarregat com a principal castell un 3 de 7, però també han fet un 2 de 6, un pilar de 5 i 3 pilars simultanis de 4. Defensen que han d'anar a poc a poc per anar consolidant les construccions, i tenen la mirada posada en la Diada del Mercadal, que serà aquest proper diumenge al migdia.

Resupera l'emissió en directe

Paraules clau:

Notícies relacionades