Back to top

Dies de reivindicació en contra del parc eòlic Lo Vedat del Pany

Aquest diumenge a la tarda les plataformes ecologistes Xarxa Sud i Delterpa han tallat la N420 al seu pas per Riudecols i una desena d'activistes han organitzat una sentada aquest dilluns a escasos centímentres de les màquines de construcció del nou parc eòlic. Les mobilitzacions volen denunciar la massificació de molins de vent que es preveu a la zona.

Prop de 200 persones s'han mobilitzat aquest diumenge a la tarda a Riudecols per rebutjar el projecte del parc eòlic Lo Vedat del Pany, que preveu la instal•lació de 6 molins de vent a Riudecols i 4 a Duesaigües. Els manifestants han provocat talls intermitents a la N-420, al seu pas per Riudecols, entre les 6 i les 7 de la tarda. Reclamen que s'aturin els treballs de la central eòlica perquè estan provocant un impacte ambiental molt gran.

S'oposen a la massificació de parcs eòlics

Els grups ecologistes afirmen que no estan en contra de les renovables, però sí del model imposat pel decret de la Generalitat, que dóna via lliure a les empreses eòliques a posar instal•lacions sense fer un repartiment equitatiu pel territori. Els grups ecologistes aposten per apropar la producció als consumidors, i fer centrals més reduïdes per abastir l'entorn, ja que, asseguren, només amb el transport es perd més del 30% de l'energia. Apunten, com alternativa, instal•lar molins de vent als voltants de les autopistes i aeroports, com fan en altres països d'Europa. 

Les protestes no s'acaben

Després del tall de carretera un grup reduït d'activistes han organitzat una acampada prop de la zona dels treballs i dilluns al matí una desena de persones s'han plantat davant una de les màquines de construcció del parc eòlic de Lo Vedat del Pany. El martell hidràulic ha estat treballant a escassos centímetres d'on s'han assegut els manifestants, que demanaven la paralització de les obres. Després d'alguna discussió amb els promotors, han marxat.

sentada reivindicativa a Lo Vedat del Pany
Imatge cedida per Xarxa Sud

De cara a dimecres han convocat una assemblea pública a l'ermita de Puigcerver per preparar noves accions reivindicatives.

Paraules clau:

Notícies relacionades