Back to top

Diligències penals per conducció temerària i positiu d'acoholèmia

Aquest dissabte 3 de març la Guàrdia Urbana ha instruït diligències judicials contra un conductor de 25 anys, veí de Mont-roig del Camp, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, per conduir de forma temerària i per conduir un vehicle a motor amb el permís de circulació suspès per decisió judicial.
Diligències penals per conducció temerària i xocar contra un vehicle de la Guàrdia Urbana

El dissabte a les 00.06 h, la Guàrdia Urbana va rebre l'avís del vigilant del pàrquing del centre comercial El Pallol perquè el conductor d'una furgoneta Citroen Berlingo havia causat danys a un vehicle estacionat a l'interior de l'equipament. Una patrulla policial va localitzar el conductor a la cruïlla entre el carrer de Doctor Robert i la plaça de la Llibertat. En donar-li l'ordre d'aturar-se, el conductor va topar i causar danys al vehicle policial. En practicar-li la prova d'alcoholèmia, el conductor va donar un resultat positiu de 0,96mg/l d'alcohol en aire espirat.

D'altra banda, el mateix dissabte, a les 06 h, al carrer Riera Miró, agents de la Guàrdia Urbana van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit al conductor d’un turisme Seat Ibiza, a un veí de Reus de 27 anys, per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques al haver donat un resultat positiu de 0,89 mg/l d'alcohol en aire espirat a la prova d'alcoholèmia que se li va practicar.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d'accident. Pot comportar penes de presó d'entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d'entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d'una falta administrativa.