Back to top

Diligències penals contra un conductor begut a Reus

Es tracta d'un home, veí de Mollerussa, de 43 anys, que aquest passat dissabte conduïa per l'avinguda de l'Onze de Setembre i que va produir un accident sense ferits en el qual es va veure implicat un altre turisme. L'home va donar positiu d'alcoholèmia d'1,08mg/l i la Guàrdia Urbana ha instruït diligències penals contra ell, que a més, circulava amb el permis de conduir retirat.
Guàrdia Urbana Reus

Segons informa la Guàrdia Urbana, aquest dissabte 24 d'agost, a les 10:31h a l’avinguda de l'Onze de Setembre es va produir un accident de trànsit sense ferits en el qual es van veure implicats el turisme Ford Mondeo, conduït per un veí de Lloret de Mar de 38 anys d’edat, i un turisme Seat Toledo, conduït per un veí de Mollerussa de 43 anys d’edat. Els dos conductors van resultar il·lesos.

El veí de Mollerussa va donar positiu en la prova d'alcoholèmia practicada, amb un resultat d'1,08 mg/l d'alcohol en aire espirat. Els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques, i un contra l’administració de justícia per un trencament de condemna per circular amb el permís de conduir retirat.

Un segon accident el cap de setmana

El diumenge 25, a les 18:58h, al carrer Sor Lluïsa Estivill es va produir un accident de trànsit sense ferits entre un Seat Arosa i un Renault Scenic que estava estacionat. El conductor, veí de Reus de 53 anys, va donar positiu a la prova d'alcoholèmia, amb un resultat positiu de 0,86 mg/l d'alcohol en aire espirat. Els agents van instruir diligències judicials per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.