Back to top

Dilluns arrenca la temporada d'esquí 2020-2021

Des del sector, però, es mantenen a l'espera de rebre un comunicat oficial per part del govern de la Generalitat de Catalunya.

El conjunt d'estacions d'esquí catalanes, tant les públiques com les privades, obriran el pròxim dilluns 14 de desembre. Així ho ha avançat aquest divendres, 11 de desembre, TV3 i ha pogut confirmar Canal Reus. Malgrat tot, a hores d'ara, des del sector continuen a l'espera d'un comunicat oficial per part del govern de la Generalitat.

A hores d'ara, però, es desconeix com serà aquesta obertura. El que sí que s'ha comunicat és que la venda del forfet haurà de ser online, per evitar aglomeracions a les taquilles. 

Val a dir, però que l'obertura de les estacions d'esquí estava prevista per aquest dimecres, 9 de desembre, just després del pont de la Puríssima. Almenys, així ho van acordar la setmana passada l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), amb la voluntat que hi hagués una obertura unitària del sector i evitar així les aglomeracions que es produeixen en aquesta època de l'any. 

Malauradament, després de l'anunci del Procicat, en què es confirmava que Catalunya no passava de fase, l'inici de la temporada d'esquí es va frenar. 

Afectacions econòmiques que podrien recuperar-se 

Un retard en l'arrancada de la temporada que ha afectat el conjunt d'empreses del sector com és el cas d'Esquiades.com, els quals asseguren que el nombre de reserves que tenen, actualment, no són les habituals. Tot i això, no descarten recuperar l'activitat de negoci amb l'inici de la temporada. 

Tanmateix, asseguren que l'esquí i el conjunt d'activitats relacionades amb la neu són de les activitats més segures, pel que fa a la Covid-19, pel que fa a la indumentària, així com pel conjunt de mesures de seguretat que ja fa anys que van lligades a la seva pràctica. 

Informació constant per part de les empreses

Davant d'aquesta incertesa, i com en la majoria de casos, des del sector també s'han hagut d'adaptar. En el cas d'Esquiades, per exemple, la cancel·lació gratuïta o la informació constant de quina és la situació han estat les dues grans demandes. 

Secció economia

Paraules clau:

Notícies relacionades