Back to top

Dilluns arrenca el pla de flexibilització anti-COVID a Catalunya

El Govern de la Generalitat preveu un pla de desescalada en quatre fases que s'allargarà fins al gener sempre que les xifres sanitàries ho permetin.

Després del desgavell de filtracions d'esborranys, el PROCICAT ha aprovat aquest dijous les mesures sobre com i de quina manera serà la desescalada de les mesures aplicades recentment a Catalunya. Segons Meritxell Budó, la portaveu del Govern, a partir de dilluns s'inicia un pla en quatre fases que s'allargarà fins a principis de gener, i que per tant abraçaran totes les festes de Nadal. S'avançarà de fase sempre que les dades epidemiològiques de Salut siguin les òptimes. 

Bars i restaurants

A partir de dilluns, 23 de novembre, els bars i restaurants podran obrir terrasses amb un 30% de límit i amb un aforament màxim de quatre persones. També es permetrà obrir interiors sempre que siguin espais ventilats. Els negocis del sector podran obrir des de les 6 del matí i fins a les 21.30 h. I és que es manté el toc de queda i s'adequa aquest horari per tal que es puguin tancar els locals e forma diligent. 

De fet, aquest dijous al matí alguns establiments de la ciutat ja estaven posant a punt els seus negocis per iniciar l'activitat el pròxim dilluns. Es tracta d'un dels sectors més colpejats a la ciutat per culpa de les mesures implementades a tot el país que se sumen a les que es van aplicar de forma quirúrgica a la ciutat a principis de tardor.

Reobre també la cultura i l'esport

D'altra banda, el govern també aprova que s'iniciïn les activitats esportives a les escoles, els ensenyaments de règim no reglat amb un màxim de sis alumnes i les activitats extraescolars també amb un màxim de sis alumnes. També reobriran pavellons i espais esportius.  A més, podran obrir teatres i cinemes fins al 50% d'aforament i amb un màxim de 500 persones. El govern també ha regulat noves mesures per al comerç, les cerimònies i l'activitat d'oci privada, amb un màxim de sis persones, i es manté el tancament perimetral del país i dels municipis.

Paraules clau:

Notícies relacionades