Back to top

Disbauxa, música... i rerefons crític en la Rua de Lluïment

El carnaval ha continuat la tarda de dissabte amb la Rua de Lluïment. Disfresses de tot tipus s'han pogut veure pels passejos de Reus, en un ambient de rauxa, música, confeti i diversió. Aquesta nit tancarà la festa el Ball de Disfresses de la plaça del Mercadal.
rua de lluïment reus

Milers de persones, amb disfresses de tot tipus, han desfilat aquest dissabte pels passejos de Reus en la Rua de Lluïment, un dels actes més multitudinaris del Carnaval. La Rua ha estat presidida pel Rei Carnestoltes i la Reina, que anaven acompanyats de la guàrdia reial.

Entre les disfresses n'hi havia de súper herois, de personatges de ficció, de fantasia o d'animals molt diversos. Però també algunes comparses tenien un rerefons més crític, i amb humor i ironia, sentenciaven la mort del petit comerç de Reus o criticaven la pujada d'impostos del consistori.

la rua ha portat missatges crítics

Tot plegat acompanyat de carrosses decorades des d'on es llançava confeti als que gaudien de la festa.

En la desfilada també s'han pogut veure disfresses relacionades amb altres civilitzacions llunyanes, com els viquings, els russos, els egipcis o els esquimals.

egipcis a la rua de lluïment

La música ha estat un dels altres elements destacats de la rua, que a més de fer ambient, ha servit perquè algunes comparses lluïssin coreografies prèviament assajades. Però el més important ha estat viure la rauxa carnavalera i passar-s'ho d'allò més bé.

carnestoltes a la rua de Lluïment

Carnaval de Reus 2020 | Millors moments

Paraules clau:

Notícies relacionades