Back to top

El dispensari del barri Gaudí reobrirà el 9 de gener amb un equip sanitari complet

Després de mesos de reclamacions i mobilitzacions per part dels veïns de la zona, l'espai d'atenció sanitària tancat des de l'inici de la pandèmia reobrirà amb un equip professional complet i amb un programa comunitari de prevenció i promoció de la salut.

El Departament de Salut de la Generalitat reobrirà el dispensari del barri Gaudí el pròxim 9 de gener. El govern català dona així resposta a més de dos anys de reclamació dels veïns de la zona que s'havien quedat sense consulta mèdica al barri des de l'inici de la pandèmia. Unes reclamacions que s'havien intensificat els darrers mesos, en els que els veïns s'havien organitzat sota una plataforma.

Segons ha pogut confirmar Canal Reus, el dispensari comptarà amb metge, infermer i personal administratiu, a més d'altres especialistes en salut mental o nutrició per desenvolupar el programa comunitari previst al barri. Obrirà de dilluns a divendres i atendrà visites d'incidència sobrevinguda a través de l'atenció de cites no programades. A més, també es realitzaran procediments d'infermeria estàndards com anàlisis de sang, orina o electrocardiogrames.

El delegat del govern i els responsables dels serveis territorials de salut s'han reunit aquest dilluns amb els representants veïnals del barri i també amb l'alcalde i diversos regidors per comunicar la reobertura. Una trobada que també ha servit per esclarir dubtes i deixar clar, per part de l'executiu català, que es tracta d'un projecte de salut comunitari que pot anar evolucionant i canviant en funció de les necessitats.

El Departament de Salut ha invertit 30.000 euros durant les darreres setmanes en la reforma de l'edifici que acull el dispensari. Un cop obert de nou, també es mantindrà el servei d'atenció domiciliària als veïns i veïnes majors de 85 anys.

Paraules clau:

Notícies relacionades