Back to top

Un dissabte diferent

Aquest matí molts comerços no han aixecat la persiana. Al Mercat Central les parades que ahir van vendre més del que esperaven diuen que tancaran abans. 

botigues

La crisi del coronavirus i les conseqüències de les mesures que han activat les diverses administracions comencen a veure’s i a deixar-se notar pels carrers de Reus. Aquest matí moltes botigues estaven tancades i també la totalitat de bars i restaurants. Només algunes fleques amb servei de cafeteria han apujat la persiana. 

Mercat Central

El Mercat Central, a primera hora, tenia l’aparença d’un dissabte qualsevol, si no fos perquè tot l’exterior de l’equipament està absolutament desert, sense les parades del mercat de marxants, com és habitual.

mercat coronavirus

A l’interior, les parades obertes de forma normal, amb els clients de cada setmana fent la compra, sense presses, amb distàncies de seguretat i amb tota naturalitat. Alguns dels paradistes, però, asseguren que després d’un divendres de molta activitat, temen que aquest dissabte hagin de tancar abans per manca de productes. 

coronavirus

Recomanacions de la Unió de Botiguers

coronavirus reus

Els principals carrers de la ciutat, però, veuen com molts comerços no han obert portes. La situació no és massa diferent a la d’un dia d’agost. Algunes botigues obren portes mentre d’altres mantenen la persiana abaixada, de ‘vacances forçades’. 

La presidenta de la Unió de Botiguers, Meritxell Barberà, admet preocupació del sector. Afirma que el col·lectiu està dèbil per la conjuntura econòmica i espera que “la crisi del coronavirus no afecti més un sector afeblit”. 
Barberà assegura que manté un contacte estret amb l’Ajuntament, que els informa de les decisions que s’estan prenent gairebé de forma immediata.

cues

La UBR recomana als seus associats que, si decideixen obrir, mantinguin les mesures de seguretat pertinents:

  • Distància entre clients i dependents, rentar-se les mans entre client i client i gestionar l’espai per tal que no hi hagin aglomeracions. 

De fet, algunes botigues obliguen a fer cua a l’exterior de l’establiment i els clients, de forma diligent i ordenada, mantenen la distància d’un metre que recomanen les autoritats sanitàries.

Paraules clau:

Notícies relacionades