Back to top

Diverses institucions apel·len al diàleg

La publicació de la sentència del procès als líders independentistes ha generat diverses reaccions entre entitst i institucions del territori. Les universitats catalanes, l'Arquebisbat de Tarragona o l'ACM i L'AMI són algunes de les que han difós comunicats per mostrar el rebuig contra la condemna i demanar diàleg.
Diverses institucions apel·len al diàleg

Altres reaccions arran de la publicació de la sentència han estat la dels rectors i rectores de les universitats públiques catalanes. Han publicat un comunicat on reiteren l'error que suposa empresonar els dirigents politics catalans i fan una crida al diàleg per buscar una sortida al conflicte. El document també fa referència a la defensa de la llibertat d'expressió i a la confrontació d'idees, fent publica la seva opinió i malestar respecte la condemna.

L'Arquebisbat de Tarragona, per la seva part, també s'ha manifestat envers la situació política on han apel·lat al diàleg per tal de vetllar per la convivència social. Per últim, l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència proposen al món local convocar plens extraordinaris en les properes 72h i suspendre tota activitat institucional. Les dues entitats lideren el rebuig contra la condemna des d'una perspectiva de representació municipal.  

Paraules clau: