Back to top

El doble de busos entre Reus i Tarragona

ELIZABETH LÓPEZ

El servei de bus es doblarà entre Reus i Tarragona a partir del dilluns 14 de setembre. Ho farà amb dos nous serveis que connectaran millors els campus universitaris de les dues ciutats veïnes. Les sis connexions diàries per sentit donaran resposta a les reivindicacions històriques de la comunitat universitària i els ajuntaments.

Es comença a escurçar la distància entre Reus i Tarragona. A partir del proper dilluns 14 de setembre el 2 municipis estaran millor connectats amb un dos nous serveis de busos. Un servei exprés i un altre entre campus universitaris que sumat als actuals doblaran el nombre d’expedicions passant de48 a92, cada 15 minuts.

Precisament, els estudiants que s’hagin de desplaçar fins ala Facultatd’Economia i Empresa dela URVa Reus o els que per exemple hagin d’anar a classe al Campus Catalunya comptaran amb un servei de bus que connectarà els Campus Universitaris de les 2 ciutats.

Així s’oferiran 6 anades i 6 tornades de dilluns a divendres lectius entre el campus Bellissens i els de Sescelades i Catalunya a Tarragona amb horaris coordinats a l’entrada i sortida dels estudiants. Una reclamació històrica de la comunitat educativa que ha celebrat el rector dela URV, Josep Anton Ferré, durant la presentació del servei, assegurant que aquesta mesura millorarà la mobilitat entre universitats i ajudarà a reduir les dificultats d’aparcament.

La creació de les noves expedicions entre campus s’enmarca en el paquet de millores impulsades pel Departament de Territori i Sostenibilitat entre el corredor de Tarragona i Reus. Per tant, també destaca la nova línia d’autubosos exprés.cat, anomenada E4, que ofereix millors prestacions pels viatgers. Més confort, vehicles completament adaptats, wifi i premsa.

Font també ha afegit que en funció de la demanda incrementaran les freqüències entre les dues cuitats. Tant l’Ajunatment de tarragona com el de Reus han celebrat la posada en marxa, i l’inici d’una bona sintonia entre les dues ciutats,  atenent a la importància de la mobilitat com a transformador social del territori.

El delegat del govern a Tarragona, Joaquim Nin, ha apuntat que tot i el reforç del servei d’autobusos es continua apostant per la rodalia ferroviària, que fins ara compta amb una molt baixa demanda, i per la construcció del baixador de Bellissens.