Back to top

El doctor Borràs de l'Hospital de Reus rep la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari

Va ser el creador del Servei d’Oncologia de l’Hospital Sant Joan de Reus i també del Registre de Càncer de Tarragona

Aquest dimecres, 22 de febrer, s'ha celebrat l'entrega de Medalles i Plaques Josep Trueta al mèrit sanitari. Entre els guardonats en destaquen el Dr. Joan Borràs, director Adjunt de l'Institut d'Oncologia de la Catalunya Sud de l'Hospital Sant Joan de Reus. 

Aquesta distinció, que atorga la Generalitat de Catalunya, honora les persones i entitats que han destacat de manera significativa pels seus serveis envers el progrés i la millora de la sanitat.

En total, s'han repartit 15 guardons. L'acte ha tingut lloc al Palau de la Generalitat i ha estat presidit pel president Pere Aragonès i el conseller de Salut, Manel Balcells. 

Creador del Servei d’Oncologia de l’Hospital de Reus

El Dr. Borràs ha dedicat la seva vida professional a l’atenció oncològica, a la seva organització i gestió, a la docència i a la recerca i des d’una perspectiva de territori a les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, el 1979 va crear el Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i també va col·laborar en la gestió del mateix hospital com a Director Mèdic (1989-1991) i com a Sotdirector Mèdic (1994-1998).

De la seva formació professional i acadèmica destaca la seva tesi doctoral (Incidència del Càncer a Tarragona, 1980-1989), fruit de la recerca epidemiològica a partir del Registre de Càncer de Tarragona (RCT), que ell va fundar i en va ser el Director (1980-2008). Aquest va ser el primer Registre de Càncer de Catalunya amb dades de base poblacional des de 1980, i reconegut per l’OMS (1985) (Cancer Incidence in Five Continents). A nivell d’Estat, va ser el tercer, després de Navarra i Saragossa.

Paraules clau:

Notícies relacionades