Back to top

El documental "Llars de llum" arriba al Jardí de la Casa Rull de Reus

La peça audiovisual, que recorre els fars de la costa tarragonina i compta amb gairebé una quinzena d’entrevistats, explica el seu present i fa una mirada cap al futur

Després de la bona rebuda a l’estrena del passat mes de juliol al Teatret del Serrallo, aquest dijous, 25 d’agost, el documental "Llars de llum" es projectarà al Jardí de la Casa Rull de Reus, a les 21:30 h (amb servei de bar des de les 18 h). L’acte tindrà un aforament màxim de 150 persones (entrada lliure).

Un treball de fi de grau que posa en valor els fars de la demarcació

La Clara Marquiegui, el Joel Medina, la Sandra Pérez i el Raúl Rodríguez són quatre estudiants de periodisme a la URV, recentment graduats, que han desenvolupat el documental "Llars de llum" com a treball de final de grau. La peça audiovisual gira al voltant dels fars de la província de Tarragona que es troben sota la responsabilitat del Port de Tarragona.

El documental descobreix l’evolució de la professió de faroner, i els canvis que ha produït l’automatització, de la mà de diversos testimonis d’experts en seguretat marítima i responsables dels patronats de turisme i museus del territori.

El trànsit de la mà humana cap a la tecnologització va ser un camí llis i desfogat? Va haver-hi alternatives? Quin és el paper dels faroners actualment? Què passarà amb els fars en el futur? "Llars de llum" respon totes les preguntes sobre un ofici que ha estat tan important com fàcilment oblidat. 

cartell llars de llum

Paraules clau:

Notícies relacionades