Back to top

El dol, confinat a causa de la crisi de la covid-19

Gestionar una pèrdua personal d’un familiar o amic es complica a causa de la crisi de la covid-19. El confinament fa que la manera de passar un dol es converteixi en quelcom estrany, tenint en compte la situació d’excepcionalitat que vivim. Entitats com Aixopluc, de Cambrils, porten anys tractant els diferents títols de dol. Hem parlat amb ells per saber com es viu aquest escenari en temps de coronavirus.
cementiri

Patir una pèrdua d’un familiar o d’una persona propera és dur, sigui quin sigui el moment en què passa.

El dol és un procés emocional que tothom viu, en un moment o altre de la vida. Però en temps de confinament, la mort pot ser un element més que promogui sentiments com la tristor, l’angoixa o fins i tot, la culpa.

Sensacions com el malestar mental i físic sempre estaran vinculades al dol, existeixi o no un confinament. Davant el procés psicològic que representa el fet de no poder acomiadar-se dels éssers estimats, des de l'entitat cambrilenca Aixopluc donen una sèrie de consells, malgrat que posen èmfasi que cada persona viu el dol d’una manera diferent i és igual de vàlida per a cadascú. Apel·les Carod, president de l'entitat, apunta que una de les opcions que podrien ajudar a superar la situació és quedar-se amb algun record bonic amb aquella persona i intentar acceptar el nou escenari. 

Un telèfon per escolta activa

Aixopluc es va crear ara fa cinc anys a Cambrils, amb atenció presencial al centre cívic de les Basses. Arran del confinament, la presencialitat ha donat peu a l’atenció telefònica. És per aquest motiu que han deixat operatiu el seu mòbil, el 687 658 675, per a tot aquell qui necessiti escolta activa en algun moment. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades