Back to top

Donar a conèixer la tasca de l'arxiu a la canalla

L'Arxiu Municipal és un lloc que alberga i custòdia documents de tot tipus per conservar-los en el millor estat possible durant molts anys. A l'Arxiu de Reus s'organitzen visites per a nens i nenes per tal que coneguin la importància de preservar el llegat escrit i fotogràfic i coneguin la tasca dels arxivers.
Visita a l'arxiu

Han estat mai a un arxiu municipal? Si no són investigadors o estudiants probablement la resposta sigui que no. L'Arxiu Municipal de Reus organitza visites escolars per nens i nenes de la ciutat per tal de conèixer la tasca dels arxivers i tot un llegat històric que va des de llibres escrits a mà fins a discos sonors de pedra, passant per pergamins autèntics, alguns d'ells de 1.000 anys.

Durant la visita també es reflexiona sobre la importància de conservar els documents, de la millor manera de preservar-los així com veure com a canviat la manera de generar documentació al llarg dels anys, ja sigui escrita, gràfica o sonora.

Adaptat a diferents edats, durant l'activitat també es fica èmfasi en què malgrat que l'arxiu és una mica desconegut, sovint les persones en tenim un a casa també, ja sigui un àlbum fotogràfic o una carpeta on guardem documents. D'aquesta manera també s'anima als alumnes a crear un arxiu de tota la classe. Els nenes i nenes també fan un dibuix que l'arxiu reusenc exposarà a les seves instal·lacions durant el Dia Internacional dels Arxius.

Paraules clau: