Back to top

"En dos anys tornarem als nivells econòmics anteriors a la Covid-19”

La Universitat Rovira i Virgili, juntament amb les Cambres de Comerç de la zona i el teixit empresarial del territori, ha presentat l'Informe de Conjuntura Econòmica corresponent al primer trimestre de 2020.
economi

Necessitarem dos anys per sortir de la crisi econòmica provocada per la Covid-19. Aquesta és una de les conclusions que s'extreuen de l'Informe de Conjuntura Econòmica corresponent al primer trimestre de 2020 i que ha elaborat el Grup de Recerca i Territori de la URV.

Un informe del qual també se'n desprenen els següents titulars:

  • Cauen un -4,08% interanual les afiliacions a la Seguretat Social, amb 51.528 treballadors/es (22,83%) acollits en ERTO.
  • La contractació laboral es mantingué fins al febrer, però al març caigué un -4,57% per a la contractació indefinida i un -15,77% per a la temporal, provocant un augment del 6,18% de l'atur tarragoní interanual.
  • Cau l'IPC un -0,3% al març en variació interanual. Els aliments és el grup de preus que augmenta més (2,4%).
  • El comerç exterior s'estancà abans de l'arribada de la Covid-19, i les perspectives pel 2020 no són millors.
  • La zona més afectada per l'impacte econòmic del confinament és el Camp de Tarragona, on es concentren els majors centres productius, i sobretot, el sector turístic, especialment a Cambrils, Salou i Vila-seca.

Descarrega l'informe aquí

Diferències amb la crisi del 2008

En qualsevol cas, i malgrat que les dades no són positives, el portaveu del Grup de Recerca d’Indústria i Territori de la URV, Joaquim Margalef, es mostra esperançador a l’hora de comparar aquesta crisi econòmica amb la del 2008. 

L'Informe de Conjuntura Econòmica presentat conjuntament amb les Cambres de Comerç de Reus, Tarragona, Tortosa i Valls, i amb la participació de Grup Unió i Concactiva ha servit per visualitzar els efectes negatius provocats per la pandèmia. Una situació que, segons asseguren els autors, es revertirà si s'activa la demanda i es dona liquiditat.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades