Back to top

Dos detinguts i 3 plantacions interiors de marihuana desmantellades a Reus

El dispositiu conjunt amb Guàrdia Urbana al barri Mas Pellicer per detectar connexions fraudulentes a la xarxa elèctrica va propiciar que els detinguts intentessin traslladar la droga

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Reus van detenir dimecres a la nit dos homes de 23 i 30 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

El passat dimarts al matí es va realitzar un dispositiu conjunt amb Guàrdia Urbana de Reus, al barri Mas Pellicer, per detectar immobles connectats fraudulentament a la xarxa elèctrica i per prevenir la comissió de delictes. Aquest dispositiu formava part del pla comunitari al barri per reforçar la seguretat.

Arran de l’operatiu, els agents van detectar moviments de persones d’algun dels immobles del barri i hores més tard, ja de nit, van veure com dos individus treien d’una casa un embalum amb marihuana i la guardaven en una altra del mateix carrer. L'endemà es va muntar un dispositiu que va permetre detectar un vehicle amb què els detinguts pretenien traslladar novament la droga. En aquest sentit, els policies van interceptar-lo al carrer Mas de Bofarull.

Els agents van detenir els dos individus i van escorcollar el vehicle. A l’interior hi van localitzar dues bosses i un sac amb 250 plantes de marihuana. Per aquest motiu, els van detenir per un delicte de tràfic de drogues. A partir d’aquestes detencions, la Unitat d’Investigació de Reus va portar a terme divendres, amb autorització judicial,  entrades i perquisicions en tres immobles. Es tractava de les tres cases on els detinguts havien amagat la droga abans de ser detinguts.

760 plantes

A l’interior de cadascun dels tres immobles es va localitzar una plantació de marihuana, amb un total de 760 plantes. A més, els investigadors van desmantellar tota la infraestructura de les plantacions, les quals comptaven amb 90 làmpades, 90 transformadors, 20 aparells d’aire condicionat, 20 extractors, 15 filtres de carboni, a més de fertilitzants, bombes d’aigua, bàscules i altres materials per al cultiu intensiu de marihuana. També van comprovar que els tres immobles s’havien connectat fraudulentament a la xarxa elèctrica i es va anul·lar la connexió.

Aquesta acció per evitar connexions fraudulentes a l’enllumenat són molt necessàries per a la perillositat de les connexions i també perquè es produeixen talls de llum que afecten molts veïns per les puntes de consum que poden provocar les plantacions de marihuana.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els dos detinguts van declarar en seu policial amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat judicial quan siguin requerits.

frau electric

Paraules clau:

Notícies relacionades