Back to top

Dos detinguts a Reus per formalitzar parelles de fet falses

En total s'han detingut quinze persones, tres de les quals pertanyien a una organització criminal

Aquest dilluns, la Policia Nacional ha detingut 15 persones, tretze a Girona i dues a Reus, acusades de formalitzar parelles de fet falses amb ciutadans estrangers per regularitzar la seva situació administrativa a Espanya. A tres dels detinguts se'ls imputa per pertànyer a una organització criminal. L'operació policial va iniciar-se a principis d'aquest any 2022. 

Oferien entre 1.000 i 3.000 euros

El modus operandi consistia a posar en contacte ciutadans estrangers que no tenien permís de residència en vigor a Espanya amb ciutadans espanyols per formalitzar diferents tràmits administratius.

Els ciutadans espanyols solien ser persones amb pocs recursos econòmics o amb dependència a substàncies estupefaents, als quals els oferirien entre mil i tres mil euros per unir-se en parella de fet, amb l'única finalitat que aquests obtinguessin una autorització de residència de familiar comunitari. En alguns casos, les parelles no s'arribaven ni a conèixer.

Després de les investigacions realitzades, els agents han pogut comprovar que tres persones estarien dirigint un entramat criminal dedicat a l'afavoriment de la immigració clandestina, incorporant documentació falsa a un procediment administratiu. La Policia Nacional continua amb la investigació per localitzar i detenir la resta de ciutadans que han participat en aquests fets.

Paraules clau:

Notícies relacionades