Back to top

Dos espais per gaudir de la Nit del Pataco

Des de fa anys, l'últim dissabte del mes d'agost, Alforja celebra la Fira del Pataco, una festa en què es vol rememorar aquest menjar típic de la població, però també del Baix Camp. Per segon any consecutiu la Nit del Pataco ha ofert dos ambients diferenciats per captar un públic més familiar.
nit del pataco

Amb l'objectiu de promocionar el pataco, els productes locals i el turisme de la zona, Alforja ha organitzat un any més la Nit del Pataco. Després de l'èxit de l'any passat, s'ha repetit el format on, a més del pataco, com a plat estrella, s'han pogut fer tastets de tapes preparades per les entitats i associacions del municipi, i degustacions de vi. Tal i com explica el coordinador de la Nit del Pataco, Sergi Abril, "la Fira del Pataco era un format que, a més de ser molt gran, era molt costós, i es va decidir optimitzar els recursos. La solució va ser la Nit del Pataco, que engloba un espai per a la gent gran de menjar el pataco, i un espai per a més joves on es fan tastos de productes d'Alforja". El regidor de Festes, Casimiro Rodríguez, afegeix que "amb això aconseguim que sigui una festa més familiar, en la qual, dels més grans als més petits, poden gaudir d'espais diferents".

Els assistents es mostren favorables a quest format, que amb només dos anys ja s'està consolidant.

L'origen del pataco ve del sector de la pagesia, però actualment a les cases encara se'n menja. Segons l'Emília Vilanova, que ha cuinat el pataco per a la festa, assegura que "se'n continua fent a les famílies. Com més va, doncs la joventut no, que no agrada, però la gent més gran, n'hi ha que sí que encara en fem, sobretot durant l'època del carabassó".

Per a l'ocasió s'ha cuinat pataco per a unes 250 persones, com explica el cuiner Jordi Rodríguez: "patata 100 quilos, 70 quilos de carbassó, 30 de ceba, 4 d'alls, i llavors una mica de tomàquet junt amb els 40 quilos de ganyim".

Espectacles, tallers, música i activitats per a la canalla han complementat la Nit del Pataco.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades