Back to top

El dos de Junts i la llista del PSC, les grans incògnites de la campanya a Reus

Els tres partits que formen part del govern aposten per la continuïtat, amb 12 dels 15 regidors en llocs de presumible sortida. A l'oposició només la CUP ha presentat la seva candidatura.

Queden poc més de dos mesos per les eleccions municipals i les llistes electorals comencen a tancar-se. Amb el que hi ha sobre la taula, amb el que han presentat de moment els partits, podem fer una lectura. La repetició que proposen els partits que han estat al govern. Dels 15 regidors que lideren actualment l'Ajuntament de Reus, 12 són en possibles llocs de sortida amb vista el 28 de maig

Amb quatre anys no n'hi ha prou

Els tres partits que formen part del govern municipal, Junts, Esquerra i ARA Reus, han decidit apostar per la continuïtat. Dels 15 regidors que conformen actualment el govern, 12 repeteixen a llistes amb possibilitats factibles de tornar a ser elegits regidors. 

Esquerra, que va ser el primer a presentar candidata, Noemí Llauradó, aposta per consolidar l'equip que ara per ara tenen a l'Ajuntament. Els sis regidors que van presentar-se a les eleccions del 2019 i que van ser escollits, ara també ocupen els sis primers llocs de la llista. Tot i que els republicans han fet algun fitxatge sonat, com és el cas de la presidenta fins fa pocs dies de la Unió de Botiguers, Meritxell Barberà, aquests estan col·locats a partir del número set de la candidatura. 

ARA Reus també repeteix esquema: Al candidat Daniel Rubio el segueix Dolors Vázquez com a número dos. Són els dos regidors que actualment té la llista municipalista a l'Ajuntament de Reus i que formen part del govern. En aquest cas, el fitxatge que més han volgut destacar des d'ARA, Albert Piñol, també va rere els actuals regidors, en tercera posició. A dia d'avui, es desconeix la resta de la llista de la candidatura de Rubio. 

En el cas de Junts, que no és el mateix partit que va liderar Carles Pellicer el 2019, sinó un altre amb el mateix nom, també abraça alguns dels regidors que conformen actualment el govern. Més enllà de la candidata, Teresa Pallarès, el partit de Carles Puigdemont ha volgut sumar també Montserrat Caelles, Mariluz Caballero i Josep Cuerba entre els cinc primers llocs de la llista. El número dos de la candidatura és, a hores d'ara, la gran incògnita. 

Qui repeteix a l'oposició?

El PSC és l'altra gran incògnita d'aquesta precampanya a Reus. A manca de pocs dies per tancar candidatures, Sandra Guaita no ha desvelat qui l'acompanyarà a la butlleta. I aquí es plantegen diverses hipòtesis: El relleu forçat al capdavant dels socialistes, després de la renúncia d'Andreu Martín per motius personals, tindrà algun efecte? Es renovarà radicalment l'equip? O es mantindran alguns dels regidors de l'actual grup municipal?

Ciutadans tampoc no ha explicat qui acompanyarà Débora García al capdavant de la llista taronja, per bé que fonts del partit asseguren que la llista està definida i tancada. 

Els que van ser els darrers en presentar candidata, la CUP, amb Mònica Pàmies al capdavant, són els únics a l'oposició que han esclarit els 10 primers llocs de la llista. Hi ha cares conegudes de l'esquerra independentista, i fins i tot una exregidora, Mariona Quadrada, però cap dels regidors que actualment hi ha al consistori, a banda de Pàmies. 

Paraules clau:

Notícies relacionades