Back to top

Dos mossos fora de servei detenen in fraganti una dona per un robatori violent a Riudoms

Un dels Mossos va ser arrossegat cinc metres pel terra quan va evitar que dos dels implicats en el robatori fugissin en cotxe

Mossos d’Esquadra fora de servei van detenir  ahir 11 de febrer a Riudoms una dona, de 32 anys, de nacionalitat cubana i veïna de Móstoles (Comunitat de Madrid) com a presumpta autora dels delictes de robatori amb violència i atemptat a agents de l’autoritat.

Comportament sospitós

Els fets van ocórrer sobre les 10.40 hores a la Plaça de l’Església de Riudoms quan la parella d’agents es trobava dins del seu vehicle i van observar com una dona picava la finestra de la furgoneta que tenien davant i un home se’ls apropava amb intenció de dir-los alguna cosa.

Aquesta acció els va resultar sospitosa i va ser quan van observar com un tercer individu obria la porta del copilot de la furgoneta i sortia corrents juntament amb la detinguda.

Va arrossegar el Mosso 5 metres

Immediatament l’agent va sortir del seu vehicle darrera dels lladres però aquests van pujar a un cotxe. El mosso va obrir la porta del copilot per intentar aturar-los i va ser quan el conductor va accelerar de forma brusca i va arrossegar-lo cinc metres amb la intenció de fugir posant en greu risc la seva integritat física.

Així mateix, l’agent va agafar-se al volant i va aturar el vehicle invalidant la palanca de canvi i traient la clau de contacte. En aquell moment, els dos homes van sortir corrents direcció carrer Arenal i un d’ells va forcejar amb l’agent i va caure  al terra el sobre de la víctima amb 3.000 euros.

D’altra banda, la dona va poder ser retinguda per un ciutadà i detinguda pels mossos pel robatori amb violència i atemptat als agents de l’autoritat. Els agents van recuperar el vehicle que havien fet servir en el robatori i es van fer gestions per tal de retornar-lo a l’empresa de lloguer.

Van poder recuperar els diners

En l’escorcoll del cotxe es va localitzar un inhibidor que serveix per anul·lar els comandaments a distància dels vehicles i les víctimes creuen que han tancat correctament però aquest està obert.Els agents van poder recuperar els diners que la víctima havia extret de l’entitat bancària i lliurar-los-hi una vegada fetes les gestions corresponents a comissaria.

Seguien les víctimes que treien diners al banc

Aquesta grup de delinqüents actuaven de manera coordinada i el “modus operandi ” que realitzen és el de controlar persones que recullen diners de les entitats bancàries i els fan un seguiment fins que poden aprofitar per despistar-los i prendre’ls tot allò que han extret. Sovint les persones que poden ser víctimes d’aquests fets són persones grans i és important seguir els consells de seguretat per tal d’evitar situacions de risc.

La investigació continua oberta i els Mossos d'Esquadra consideren que tenen prou elements per poder detenir els altres autors del robatori. La detinguda passarà en les properes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades