Back to top

Dos reusencs aspiren a guanyar un premi Goya

Aquest dissabte el Madrid Marriott Auditorium acollirà la 31a edició dels premis Goya i dos reusencs aspiren a endur-se l'estatueta cap a casa. Parlem del dissenyador de so Oriol Tarragó, que està nominat per la pel·lícula 'Un monstruo viene a verme', i del productor del curtmetratge 'Timecode', Dani Villanueva. Precisament, tots dos van passar ahir pel magazín de Canal Reus, Avui per Demà.
premis Gaudí

El passat diumenge els premis Gaudí van premiar a dos reusencs: el dissenyador de so del film 'Un monstruo viene a verme', Oriol Tarragó, i l'equip del curtmetratge 'Timecode' que ha estat produït pel director de l'Escola de Cinema de Reus, Dani Villanueva. Ara, una setmana més tard s'enfronten als Goya i d'aquí a uns dies 'Timecode' ho farà amb els Oscar. Unes fites que els cineastes encaren amb molta emoció.

"Afronto els Goya de la mateixa manera que els Gaudí. El que vull és gaudir de la nominació, dels companys, del moment... i si ens l'emportem molt millor. Per mi el millor premi és haver fet una pel·lícula tan especial com el Monstre", apunta Tarragó. Una actitud similar és la que té Villanueva: "Sabem que és molt difícil que ens tornin a premiar però amb la Palma d'Or ens passava el mateix perquè no l'havia guanyat ningú, a banda de Buñuel. Somiar és gratis, com sempre diu el Juanjo, i per què no? Tenim les mateixes possibilitats que la resta".

Oriol Tarragó és la persona que més premis Gaudí acumula, 7, i ja té al seu palmarès 3 Goya. La seva feina és poc coneguda pel públic en general però fonamental per transmetre les emocions de la pel·lícula. "Jo treballo en el projecte des de la preproducció, m'envien el guió i ja començo a pensar en com sonarà abans que existeixi. Després la meva responsabilitat és executar-ho per tal que la pel·lícula soni com nosaltres l'hem imaginat", detalla el dissenyador de so.

Per Villanueva, l'èxit de 'Timecode' és una oportunitat excel·lent per donar al curtmetratge l'estatus que es mereix. "Hi ha tendència a pensar que el curt és el vehicle perquè el cineasta esdevingui creador de llargmetratges, però 'Timecode' és una demostració empírica de què és un format en si mateix", reflexiona el director de l'ECIR.

Els premis Goya es lliuraran aquest diumenge a la nit, mentre que els Oscars se celebraran el pròxim 26 de febrer.

Paraules clau: