Back to top

Dues de cada tres preses han patit violència masclista

Prop de 300 dones s'han reunit a Cambrils en el marc de l'Assemblea Nacional de Dones d'ERC, una trobada anual que cada any se celebra en una població diferent.
assemblea ERC a Cambrils

Durant la jornada s'ha parlat del paper que han d'exercir les dones en la futura república catalana, i de la falta de paritat en molts àmbits, on hi ha dèficit de dones en càrrecs decisius.

En l'assemblea hi han intervingut, via connexió directe, les republicanes Marta Rovira i Meritxell Serret. També s'han llegit cartes de reflexió de Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva, que fa vuit mesos que estan a la presó. I s'ha debatut els reptes del feminisme en les polítiques públiques.

Entre les presents, cal destacar l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, la vicesecretaria general de Dones d'Esquerra Republicana, Mireia Mata, i la consellera de Justícia Ester Capella, qui ha denunciat la falta de la perspectiva de gènere en el món judicial i ha parlat de la situació de les dones privades de llibertat, on "dues de cada tres dones que estan privades de llibertat han estat víctimes de violència masclista (...) i la immensa majoria de les dones que estan privades de llibertat han estat l'instrument del delicte d'un senyor".

Paraules clau:

ERC