Back to top

Dues capes de pedra al barranc de Pedret

Les obres que s'han fet recentment al barranc de Pedret, situat als afores del barri Immaculada, han aconseguit recuperar l'escullera i estabilitzar la llera del barranc al seu pas pel barri.

L'any 2017 es va instal·lar el primer sistema de pedres, d'una sola capa, per solventar el problema de les basses que s'hi formaven al barranc de Pedret al seu pas pel barri Immaculada i que feien proliferar mosquits, ja que era un tram cimentat. L'any 2019, les fortes pluges van arrencar les pedres de més 1000 kg cadascuna.

Ara, les obres iniciades a finals del passat mes de març han permès l'adequació de l'escullera amb dues capes de pedra, el reperfilat d'algunes parts de la llera i una millor filtració al subsòl amb la instal·lació de malles de drenatge a la part inferior del barranc. De cara al mes d'octubre, es procedirà a renaturalitzar la zona amb la plantació de vegetació, que subjectarà la part del perfil de la llera.

El projecte ha estat pressupostat en uns 120.500€ i el 70% del seu cost ha estat subvencionat per l'Agència Catalana de l'Aigua

Paraules clau:

Notícies relacionades