Back to top

Dues exposicions per recordar el llegat de Bigas Luna a Reus

L'exposició 'Bigas Luna (1946-2012): Deu anys després' es divideix en dos espais: la Sala Fortuny del Centre de Lectura i la sala 1 del Museu Salvador Vilaseca.

Aquest 2023 es commemoren 10 anys de la mort de Bigas Luna, el famós director i guionista de cinema català, que va forjar un vincle artístic amb el territori, i especialment amb Reus, en matèria cinematogràfica. Amb aquest motiu, la capital del Baix Camp acull dues exposicions fotogràfiques que, des del passat divendres, homenatgen la seva vida i que porten el títol 'Bigas Luna (1946-2012): Deu anys després'.

D’una banda, la Sala Fortuny del Centre de Lectura acull un grapat de retrats quotidians que mostren “el Bigas menys conegut”, en paraules del seu autor, el fotògraf Josep Borrell. I, d’altra banda, la sala 1 del Museu Salvador Vilaseca proposa un viatge pels tallers de cinema que l’artista va impartir a Reus, i pels escenaris on es van rodar produccions com ‘Yo soy la Juani’ i ‘Di Di Hollywood’.

Totes dues estan impulsades per la Fundació Privada Reddis. La primera, més intimista, es podrà visitar fins al 13 de maig, i la segona, centrada en la seva obra, fins al 27 de maig.

Paraules clau:

Notícies relacionades