Back to top

Es duplica el nombre de casos de COVID a Reus en una setmana

La pandèmia va a l'alça a tot Catalunya i ja hi ha més de 400 persones ingressades a l'UCI. A la capital del Baix Camp, de moment, es manté la pressió hospitalària gràcies a l'elevat nombre de vacunats al territori.

Reus torna a registrar un increment de casos de COVID en pocs dies. Tal com alertaven els experts la setmana passada, la sisena onada ja ha arribat i es comença a notar l'augment de contagis per bé que també és cert que no s'ha incrementat la pressió hospitalària. 

De fet, des de principis d'octubre, quan es va reobrir l'oci nocturn i es van aixecar bona part de les restriccions a tot Catalunya, a l'Hospital Sant Joan hi ha un màxim de tres ingressats, segons les dades del portal dadescovid. Unes xifres que s'han consolidat al llarg d'aquest mes i mig i que venen a representar un dels millors escenaris de la pandèmia. Segons el mateix portal, des del 9 d'octubre no mor ningú a la ciutat de Reus ni a tot el Baix Camp per COVID. 

La clau: les vacunes

En els darrers dies, però, Reus ha duplicat el nombre de casos confirmats per PCR i test d'antígens. Si la darrera setmana d'octubre i la primera de novembre, es van detectar 38 positius a la ciutat, la segona setmana de novembre la xifra es va enfilar fins als 70. I en el que portem de setmana, i a falta encara de confirmar-se les xifres, ja s'han confirmat 45 casos de COVID. 

Aquest fet ha comportat l'increment, també dels indicatius de la pandèmia. L'índex de rebrot es troba a Reus en 161 i l'RT en 1,63. La setmana passada es trobaven en 73 i 1,05 respectivament. Des de finals d'agost que l'índex de rebrot no superava els 160 punts a Reus. 

A la ciutat hi ha més de 73.000 vacunats amb la pauta completa, el que representa un 73% de la població total i un 84% dels que es poden vacunar. Aquesta és l'explicació per la qual l'increment de casos derivats d'aquesta sisena onada no s'ha notat a l'Hospital Sant Joan. Amb tot, els experts demanen de mantenir la cautela. 

Paraules clau:

Notícies relacionades