Back to top

Durant la pandèmia s'han adoptat més gossos

Les organitzacions SOSCan&Cat i Revolución Pata han vist incrementat el nombre de mascotes que han estat adoptades, diuen que probablement ha estat degut al confinament

Revolución Pata és un refugi que ha format part d'uns tallers organitzats per la Regidoria de Salut i pública i ciutadania de l'Ajuntament de Reus a través del programa Planet Reus. L'organització de rescat d'animals abandonats ha realitzat un casal, de forma conjunta amb l'Hípica Pikdame, amb l'objectiu de conscienciar els nens de com és la convivència amb els animals i la responsabilitat que té adoptar-ne un.

Una altra organització que rescata animals abandonats a la província de Tarragona i principalment al Baix Camp és SOSCan&Cat. Ambdues organitzacions coincideixen en que el nombre d'adopcions ha augmentat durant aquest 2021. Des de principi d'any, SOSCan&Cat ha rescatat aproximadament 120 animals dels quals 110 ja han estat adoptats. Lídia Navarro Martínez, una de les responsables de l'organització, concreta que hi ha hagut molt abandonament de cadells, de "ventrades indesitjades".

Segons la normativa de l'Àrea de Medi Ambient i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, es considera que un animal ha estat abandonat quan no va acompanyat de cap persona i no porta cap identificació de l'origen o la persona propietària. És per això que es recomana tenir el gos "censat i amb microxip", aquestes mesures permeten fer un seguiment i control d'aquests animals si és necessari. Els refugis expliquen que aquesta mesura permet saber si un gos s'ha perdut o ha estat abandonat i els facilita la feina.

Paraules clau:

Notícies relacionades