Back to top

Edgar Fernàndez: 'Ens volen engarjolar'

El regidor de la CUP a Reus estava citat a declarar aquest dijous als jutjats de Reus pels fets posteriors a la sentència de l'1 d'octubre. S'ha negat a declarar i carrega contra la persecució que pateix l'esquerra independentista

Edgar Fernàndez, regidor de la CUP a Reus, ha tornat a ser citat a declarar als jutjats de Reus pels actes de protesta després de la sentència del judici de l'1 d'octubre, la tardor del 2019. Diversos integrants de l'esquerra indepdentista han donat suport al regidor reusenc, que també és el número 2 de les llistes del partit per Tarragona en vista el 14 de febrer. 

El regidor i candidat s'ha negat a entrar als jutjats a declarar, però ha atès els mitjans de comunicació a les portes de l'edifici. És la segona vegada que citen a Fernàndez pel mateix motiu. La primera va ser aquest passat estiu, quan també es va negar a declarar. 

Edgar Fernández

'Demanem a la Generalitat que retiri les acusacions'

Fernàndez carrega contra els Mossos d'Esquadra, als quals acusa d'articular una campanya contra els qui van protestar per la sentència del procés. Només a Reus i a l'entorn més immediat hi ha una quarantena de persones que han rebut citacions. Se'ls acusa de desobediència i desordres públics. Delictes que poden acabar comportant penes de presó.  D'aquestes, segons el portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, una quinzena estan en un procés en el qual la Generalitat de Catalunya està personada. Per això, demanen que el govern català retiri les acusacions.

'No pot ser que l'extrema dreta actuï amb total impunitat'

També han posat en relleu l'actuació dels Mossos d'Esquadra en relació al recent acte polític de Vox. Fernández denuncia que se'ls ha permès passejar-se per la capital del Baix Camp acusant la immigració de certs conflictes veïnals. 'El cos policial ens va recmininar que l'esquerra independentista fóssim allí. Ens van insultar i empényer. Els Mossos d'Esquadra aquest diumenge també van defensar el feixisme', carrega el regidor de la CUP a Reus.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades