Back to top

Edgar Fernández torna a plantar el jutge

És la vuitena ocasió que el regidor de la CUP no assisteix a la citació del magistrat que l'incrimina en la macrocausa contra l'independentisme a Reus. Fernández avisa que exigiran responsabilitats polítiques quan s'acabi el procés.

Aquest dijous al matí el regidor de la CUP a Reus, Edgar Fernández, estava citat a declarar als jutjats de la capital del Baix Camp. Tot plegat, segons denuncia el partit independentista, per la macrocausa oberta contra una trentena de militants del moviment que es troben encausats per motius diferents. El cas arrenca durant les mobilitzacions de la tardor del 2019, després de la sentència contra els presos independentistes. 

Fernández ha tornat a deixar plantat el jutge, i ho ha fet per vuitena vegada. Segons explica el partit, la voluntat és protestar i denunciar la situació que pateixen els encausats pels mateixos fets. La CUP parla de "clara voluntat atemoridora dels Mossos d'Esquadra en la construcció de la macrocausa". Insisteix Fernández que "ha sortit a la llum com els Mossos han utilitzat el mateix atestat policial i les mateixes proves per acusar diferents persones". 

Asseguren des de la CUP que hi haurà "una resposta mobilitzadora" un cop acabi la macrocausa i que exigiran responsabilitats polítiques per la persecució a l'independentisme reusenc. 

Paraules clau:

Notícies relacionades