Back to top

Educació demana confiança i creu que la millor opció és tornar a l'escola

El director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, Jean Marc Segarra, envia un missatge de calma als pares per una tornada a l'escola que considera més que necessària.

Després de mesos negociant les mesures que caldrà prendre a les aules per fer més segura la tornada a l'escola, l'Estat espanyol posa sobre la taula un seguit de mesures com netejar-se les mans cinc cops al dia, respectar al màxim les bombolles de contactes i ventilació constant a les aules. Des del departament d'Educació de Catalunya també s'ha anunciat que la mascareta serà obligatòria a l'educació secundària i que es farà mig milió de proves PCR des del 15 de setembre fins el 15 de novembre als centres escolars de tot Catalunya. Davant aquestes mesures però hi ha pares i professors que encara creuen que són insuficients.

'Demanem confiança mútua'

A dues setmanes de l'inici del curs escolar, el dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, Jean Marc Segarra, demana confiança mútua tant pels pares com pels professors i comenta que des del primer document del pla d'inici dels centres, s'ha intentat aplicar el màxim seny i estris per fer segura la tornada a l'escola. 

L'absentisme es vigilarà amb lupa

En aquest sentit, Segarra reitera que la millor opció és tornar a l'escola davant la incertesa de molts pares que es neguen a escolaritzar els seus fills. Una situació que preocupa al departament d'Educació i a la qual el president de la Generalitat, Quim Torra, vol fer front assegurant que el govern vigilarà amb lupa l'absentisme. La intenció és obrir els centres sí o sí i seguir el curs escolar de manera presencial.

Compensació econòmica per als pares que han de cuidar els seus fills en cas de quarantena

Jean Marc Segarra posa sobre la taula també la necessitat de trobar una mesura estatal per poder conciliar la feina dels progenitors en cas que un dels fills es trobi en quarantena o aïllament. Si finalment no arriben aquests diners procedents de Madrid, Segarra assegura que intentaran fer tot el possible des del govern de Catalunya.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades