Back to top

"Educació i sanitat, pública i de qualitat"

Un miler de persones s'han mobilitzat pels carrers de Tarragona en la segona jornada de vaga de la sanitat i l'educació catalana.

"Cambray cessament, i més finançament", "Pere Aragonès, de quina mútua ets?" i "Educació i sanitat, pública i de qualitat". Aquests han sigut alguns dels molts crits que s'han pogut sentir al llarg d'aquest matí de dijous, amb motiu de la vaga de docents i sanitaris, pels carrers de Tarragona. La manifestació conjunta ha arrencat des de la plaça dels Carros passats dos quarts d'onze del matí, amb una gran pancarta inicial on es podia llegir "Salva els serveis públics, defensa l'educació i la sanitat".

Els portaveus sindicals de tots dos serveis públics han tornat a recordar els motius de l'aturada. La recuperació de les retallades i la reducció de ràtios, entre d'altres, per parts dels professors i professores i la necessitat d'augmentar la plantilla, principalment, per part del sector sanitari, molt saturat, especialment, després de la pandèmia. 

La primera parada ha estat davant del local de l'esquerra republicana a Tarragona, al carrer reial, on han volgut aprofitar per fer una crida directa al govern central perquè escoltin les seves demandes. La mobilització ha continuat avançant fins a arribar a la plaça Imperial Tarraco, on s'han ajuntat amb la plataforma Aturem Joan XXIII, que també ha iniciat una desfilada aquest matí de dimecres des del mateix hospital. En total, entre els dos grups s'han aplegat al voltant d'un miler de persones que han començat a pujar rambla amunt plegats.

D'entre les banderoles, també podien veure's cartells i pancartes que animaven a la gent del carrer a unir-se a la manifestació. I és que, en tots dos casos, els representants sindicals asseguren que els qui més perden són els usuaris d'aquests serveis públics.

La recta final de la desfilada ha estat als Serveis Territorials d'Educació i a Sanitat, on han llegit un manifest conjunt. Aquest mateix dissabte 28 s'ha convocat una concentració unitària a Barcelona, en la qual esperen que s'aplegui encara més gent, donada la condició de cap de setmana.

Paraules clau:

Notícies relacionades