Back to top

Educadors de Salut recorden les mesures de prevenció contra la COVID-19 a Reus

Des del consistori s'han activat dos equips d'educadors de salut per tal que recordin a la ciutadania totes les mesures de seguretat contra la COVID-19

La regidoria de Salut i Ciutadania ha activat dos equips d’educadors amb l’objectiu de recordar a la ciutadania la necessitat de mantenir les mesures de protecció per a la prevenció de la COVID-19.

Des d’aquesta setmana fins a finals d’agost, els equips, de dues persones cadascun, recorreran la ciutat per parlar amb la ciutadania i reforçar el missatge de les actuacions de prevenció bàsiques per evitar contagis: rentat de mans, distància social i ús correcte de la mascareta.  

Aquesta intervenció socioeducativa s’està realitzant pels carrers del centre de la ciutat i pels barris. Paral·lelament s’està fent recerca activa d’aquells llocs o espais on es concentren més persones i s’ha identificat que cal reforçar el missatge. El treball dels educadors es concentra a les hores de mes afluència de gent al carrer, com són el migdia i el vespre.

Ús de la mascareta, neteja de mans i distància física

slaut

Els principals missatges a comunicar són el bon ús de la mascareta, incidint en la importància de portar-la ben posada i el seu manteniment i renovació; la importància de realitzar una neteja de mans correcta i freqüent i el manteniment de la distància física.

L’objectiu d’aquesta intervenció és també copsar l’estat d’ànim de la població, així com identificar els missatges que cal reforçar i recollir els principals dubtes o neguits dels ciutadans.

Si bé el risc de rebrot a la ciutat no es alt i la percepció general és de compliment i respecte per les  normes bàsiques, des de la regidoria de Salut i Ciutadania s’ha considerat necessari reforçar el missatge de la importància de l’autoprotecció i augmentar la informació en alguns espais o moments on es relaxen els hàbits.

Guàrdia Urbana i Protecció Civil

salut

La iniciativa de la regidoria de Salut se suma a la tasca d'informació i sensibilització que porten a terme els agents de la Guàrdia Urbana i els membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil per recordar a la ciutadania l'obligació de portar la mascareta als espais públics.

La tasca dels agents i voluntaris es desenvolupa de manera coordinada en el marc del patrullatge de proximitat que porten a terme el cos de seguretat i l'entitat. La Guàrdia Urbana focalitza la seva tasca en la informació a la ciutadania, i únicament denuncia aquells casos de desobediència als agents que recorden l'obligació de portar la mascareta.

Aquestes actuacions formen part del programa d’intervencions comunitàries per a la prevenció de la COVID-19 que s’està duent a terme des de la xarxa de salut comunitària de la ciutat de Reus, on hi participen tots els actius en matèria de salut de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades