Back to top

'Efecte Bombolla': confinament en cas d'accident químic

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya ha presentat aquest dijous una nova campanya de conscienciació destinada a la població sobre la importància de confinar-se en cas d'accident químic

Després del simulacre del passat novembre, el govern continua implementant accions per tal de conscienciar la ciutadania perquè sàpiga com actuar en cas de repetir-se un accident químic a casa nostra. 

joan ignasi elena 112

Es tracta de la campanya 'Efecte Bombolla', que pretén remarcar la necessitat del confinament en cas d'un accident d'aquest caràcter. Una actuació que en algunes ocasions suposa controvèrsia entre la població, però que les autoritats remarquen que és l'opció més segura.

De fet, la campanya ha estat creada inspirant-se en diversos espais del Camp de Tarragona, un dels epicentres on més s'està treballant en l'àmbit de risc químic. Des del Departament remarquen que, encara que s'està fent molta pedagogia des de les administracions o les escoles, per exemple, encara falta molta conscienciació en un àmbit més general del país

cartell campanya 'efecte bombolla' risc accident químic

La campanya tindrà una difusió pels mitjans de comunicació de diversos tipus. El conseller també ha recordat que al llarg d'aquest any es duran a terme noves proves per a la implementació de les alarmes als telèfons mòbils gestionades des de protecció civil i les sirenes i detectors que s'estan instal·lant arreu del territori. 

Paraules clau:

Notícies relacionades