Back to top

El 12M torna a evidenciar el poc pes de Reus en l'àmbit polític

Els partits comencen a perfilar les candidatures amb vista les eleccions al Parlament del pròxim 12 de maig. Tot i que hi haurà reusencs i reusenques a les llistes res fa pensar que encapçalin la circumscripció

A les portes de la Setmana Santa, els partits polítics han començat a moure la maquinària interna per definir les llistes de les pròximes eleccions catalanes. Tot i que encara queden dies per a la presentació oficial de les candidatures, entre el 3 i el 8 d'abril, les formacions ja convoquen assemblees locals per fer les seves propostes. I les primeres informacions apunten al fet que Reus tornarà a tenir poc pes en els primers llocs de les llistes. 

Tot plegat després d'una convocatòria d'eleccions que ha agafat a més d'una formació a contrapeu. A hores d'ara s'estan ultimant reunions internes en moltes seus per preparar les assemblees de militants i elevar a les direccions nacionals les propostes territorials. En el cas de Reus els diversos partits tenen el calendari definit i al bell mig de la Setmana Santa es podrien resoldre moltes incògnites. 

Esquerra Republicana

A ERC totes les fonts consultades donen per fet que Raquel Sans serà la candidata a la circumscripció de Tarragona. La vallenca és una de les portaveus a Barcelona i ha cultivat solvència política i capacitat comunicativa a parts iguals. Els republicans col·locaran a un representant de les Terres de l'Ebre en segona posició i caldrà esperar fins al tercer lloc per trobar-hi el representant del Baix Camp. 

Sempre segons diverses fonts consultades, la comarca presentarà Irene Aragonès com a candidata. Aragonès és actualment diputada al Parlament i també regidora a l'oposició a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp. Tot i que al llarg dels darrers dies havia sorgit el nom d'Esther Alberich per encapçalar la candidatura del Baix Camp, aquest extrem estaria pràcticament descartat. La reusenca i presidenta de la Federació Regional de Tarragona d'ERC no es proposaria com a candidata de la ciutat i el seu lloc l'ocuparia un regidor del consistori, presumiblement Òscar Subirats. 

Sigui com sigui, oficialment el partit esgrimeix que tot està encara per decidir perquè encara s'estan recollint avals i, per tant, encara no està clar qui es presentarà en els diferents congressos comarcals que seran la base per definir la candidatura del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. De fet, la setmana vinent es duran a terme aquests congressos, i el del Baix Camp ha de tenir lloc el dia 26 de març a Botarell. 

El PSC

També el 26 de març decidirà l'assemblea local del PSC de Reus. La plaça del Castell serà l'escenari de la presentació d'Alberto Bondesio com a candidat per Reus a les catalanes dels socialistes. Bondesio, militant de base del partit, treballa actualment al Parlament Europeu i la urgència de les eleccions podria obligar a un canvi de plans. 

Els socialistes reusencs també tenen en cartera Anabel Martínez, que també és regidora de govern a l'Ajuntament de Reus. En aquest cas la formació voldria evitar enviar-la a Barcelona perquè acumula molta feina al consistori. 

Junts

Per la seva banda, les especulacions al voltant de Junts apuntaven fins fa dos dies a Teresa Pallarès. La cap de l'oposició a l'Ajuntament de Reus i també senadora a Madrid és un dels principals valors del partit a la demarcació de Tarragona. Ara bé, segons algunes fonts, Pallarès no apostaria per les catalanes.

Aquest mateix dijous s'ha de definir els candidats de les quatre demarcacions i en el cas de Tarragona, el vallenc Albert Batet repetiria com a candidat. Serà a partir d'aquí que els diversos caps de llista i la direcció nacional del partit anirà confeccionant la resta de la llista. 

Paraules clau:

Notícies relacionades