Back to top

Eloi Calbet, alcalde del Morell: "L'estudi de l'aire l'hauria de fer la Generalitat, no l'Ajuntament"

La URV, la UPC i l'Ajuntament d'El Morell van tirar endavant un estudi de la presència de metalls pesants a l'aire. Uns nivells que van sortir "elevats"

La URV, la Universitat Politècnica i l'Ajuntament d'El Morell van tirar endavant un nou estudi sobre la qualitat de l'aire al municipi, centrant-se en la presència de metalls pesants. Els resultats obtinguts a partir de mostres preses durant tres setmanes seguides han deixat palès que els nivells d'elements presents a l'aire com ara l'arsènic, el cadmi i el plom, entre d'altres, són "elevats".

Davant aquesta situació, l'alcalde d'El Morell, Eloi Calbet, ha explicat que la seva voluntat és tenir una convivència amb la indústria química, sempre que aquesta no porti problemes als veïns i veïnes. A més, ha carregat contra la Generalitat perquè assegura que, la feina que fan des del consistori, l'haurien d'estar fent des del Departament d'Acció Climàtica.

El batlle ha destacat que les dades no són alarmants, però que la voluntat és seguir fent estudis per a continuar millorant la qualitat de l'aire que es respira. D'aquí poc, instal·laran sensors de metalls pesants al poble per a poder prendre mesures automàtiques de forma telemàtica i facilitar els estudis.

Paraules clau:

Notícies relacionades