Back to top

Els activistes tornen a mobilitzar-se a les obres de Lo Vedat del Pany

Els manifestants han fet una plantada simbòlica d'arbres sota el nom de Puigcerver Lliure per tal de defensar l'entorn natural al voltant d'aquesta ermita.

Una desena d'activistes del parc eòlic de Lo Vedat del Pany han tornat a reivindicar-se a la zona de les obres del futur equipament. Sota el nom Puigcerver Lliure han organitzat una representació teatral que vol servir de comiat i funeral d'aquesta zona boscosa i defensar d'aquesta manera aquest entorn emblemàtic.

Després de posar a la vista arbres arrencats per les màquines, els activistes han plantat alzines joves i arbocers al voltant.

Puicerver Lliure fa una plantada d'arbres simbòlica a les obres de Lo Vedat del Pany
imatge cedida 

Per altra banda, els activistes ja denunciaven les darreres setmanes que les obres havien obligat a desviar el traçat del GR7 que passa per aquesta zona i també apuntaven a la presència d'una planta molt poc habitual al territori i que està protegida pel decret de flora amenaçada de Catalunya.

traçat del GR7 al seu pas per Puigcerver
imatge cedida

La plataforma reivindica, una vegada més, una distribució més lògica i respectuosa de les energies verdes, on la producció es faci a prop del lloc de consum i remarca que no estan en contra de les energies renovables, però critiquen la gestió que se n'hi fa on diuen, es sacrifica espais naturals preservats amb gran biodiversitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades