Back to top

Els afectats per l'incendi de l'Avinguda Vidal i Barraquer tornen a casa

Aquest dimecres és l'últim dia que la vintena de famílies afectades per l'incendi de l'Avinguda Vidal i Barraquer el passat gener es poden allotjar a l'Hotel Gaudí, el lloc que ha estat casa seva durant més d'un mes i mig

Avui, 15 de març, s'acaba el protocol d'allotjament d'urgència per l'incendi que es va produir a finals de gener en un edifici de l'Avinguda Vidal i Barraquer de Reus. Fins aquest dimecres, una quinzena de famílies afectades han dormit a l'hotel Gaudí, l'allotjament que va posar a la seva disposició l'Ajuntament de Reus. Ara, han de tornar als seus habitatges, que continuen amb mancances importants: alguns no tenen porta, o bé estan sense pintar, ni netejar, entre altres problemes.

Alguns dels afectats, però, s'han quedat sense habitatge. És el cas del Luis i la Victòria, una parella que, mentre ell ha estat ingressat en estat crític per culpa de les cremades provocades per l'incendi, han vist com la immobiliària on tenien llogat el pis, l'ha venut.

La setmana passada van haver d'anar a recollir totes les seves pertinences i ja no podran tornar al seu pis. Fins aquest mateix dimarts, l'única alternativa que els oferien des del consistori reusenc, era traslladar-se a la Fonda Suïssa o a l'alberg municipal, dos espais amb unes característiques que no s'ajusten al que el Luis, diu, necessita, ja que, per exemple, per culpa de les ferides dels peus i les cames no pot pujar escales.

Un gir en el cas

Tot ha canviat aquest dimarts a la tarda. Justament després que alguns mitjans ens féssim ressò de la situació de la parella, Serveis Socials s'ha posat en contacte amb ells per oferir-los de quedar-se més dies a l'Hotel Gaudí, o bé reubicar-los a un altre hotel de la ciutat amb les mateixes característiques.

Segons fonts municipals, des de l'Àrea de Benestar Social s'ha fet una valoració individualitzada de la situació de cada família. Tal com s'indica textualment en un document que s'ha fet arribar a totes les persones afectades: "no s'han detectat elements que justifiquin la necessitat de mantenir aquest recurs", i per tant al llarg d'aquesta setmana i en cap cas, no més enllà del 15 de març, l'Ajuntament de Reus deixarà d'oferir-los aquest recurs habitacional. 
 
Amb tot, fonts municipals asseguren a Canal Reus que, tot i que el Luis i la Victòria van rebre aquesta carta la setmana passada, són una excepcionalitat i, per tant, se'ls hi prorroga la seva estada. 

A la recerca d'un pis per llogar

Mentrestant, la parella continuen buscant algun pis per llogar, però no en troben i l'oficina de l'habitatge assegura que no té pisos disponibles. Tot plegat amb la problemàtica de què tots dos es troben de baixa i se'ls hi demanen requisits, com un contracte fix, que a hores d'ara, no compleixen.

Paraules clau:

Notícies relacionades