Back to top

Els alumnes del Prat de la Riba preparen la sorpresa del centenari

La festa de final de curs de l'escola Prat de la Riba tindrà una sorpresa en majúscules. Per commemorar el centenari estan preparant un element propi del seguici popular. I els encarregats de fer realitat aquest propòsit són els alumnes de cinquè de primària. La bèstia entra ja en la fase final de la seva construcció tot i que encara no es pot revelar de quin element es tracta.

imatge alumnes Prat de la Riba preparant l'element

Els alumnes de cinquè de primària de l'escola Prat de la Riba s'han desplaçat aquest dimecres fins al taller del Xavi Noguès per començar a crear els motlles d'una de les parts de l'element del seguici que estan construint. L'alumne Carlos Villanova ha explicat que "amb un pinzell hem repassat el costat de les ales dels motlles". David Manuel, un dels seus companys, ha afegit que "és la primera vegada que manipulem el guix i, per mi ha estat una experiència fantàstica".

La construcció d'aquesta figura està avançada. Es farà pública el dia 10 de juny per la festa major del centre educatiu. Tot i això, els alumnes tenen ordres de mantenir en secret de quina bèstia es tracta, unes ordres que compleixen al peu de la lletra, ja que són conscients de la responsabilitat. "El que estem fent és per honorar la nostra escola", ha afirmat l'Elisabeth Macas.

Segons un dels impulsors d'aquesta iniciativa, el Xavi Noguès, "es tracta del primer element del seguici que l'escola tindrà com a propi". Nogués ha detallat que en la propera sessió "ajuntarem tots els motlles fins a composar el puzzle i agruparem les peces perquè s'eixuguin totes juntes". Ara per ara, els creadors només han avançat les dimensions de la bèstia. Dos metres d'allargada i un metre i mig d'alçada. Per tant, per conèixer el resultat final hauran d'esperar fins al juny.

Paraules clau: