Back to top

Els amos de gossos reclamen millors condicions a la platja de Cambrils

Un miler de persones, a través de les seves firmes, reclamen una adequació de la platja habilitada per a gossos ubicada a Cambrils. La campanya, impulsada per un particular, aposta per augmentar l'espai de bany per a les mascotes o bé trobar una nova localització que tingui menys elements perillosos pels animals i les persones.
Els amos de gossos reclamen millors condicions a la platja per a gossos de Cambrils

Mosquits, ferros oxidats, pedres punxegudes... són alguns dels elements que lamenten els propietaris de gossos quan volen banyar-se amb els seus animals a Cambrils. L'única platja habilitada per aquest servei compta amb elements que segons els amos de les mascotes, representen un problema.

Per tot plegat, recentment s'ha engegat una campanya de recollida de firmes amb la voluntat d'ampliar l'espai destinat a aquest servei, ja que consideren que l'actual és 'precari'. En total, se n'han recollit més d'un miler.

La demanda, de la mà de la formació Assemblea de Cambrils, ha arribat al plenari amb una sèrie de reclamacions. Tal com ha demanat el portaveu d'AdC Iván Sanz, es tractaria d'ampliar en 120 metres l'espai actual o bé buscar-ne un altre similar en una altra ubicació.

Des del govern i més concretament des de la regidoria de Turisme, s'han remès a la política de costa de Ports de la Generalitat i al pressupost d'enguany per justificar la seva posició que no els permet fer canvis a curt termini però obren la porta a estudiar d'altres futures ubicacions de cara al 2019. Així s'hi ha compromès la regidora de Turisme, Mercè Dalmau.

Els regidors no adscrits hi han votat a favor (a excepció d'Encarni Bello, que s'ha abstingut), així com també el PP, C's i NMC. L'equip de govern però, no li ha donat suport per motius tècnics i legals, malgrat que sí s'han compromès a realitzar l'estudi d'una nova zona per a gossos. A la vegada, ha donat la seva paraula a dur a terme una adequació el més aviat possible en aquesta zona, retirant els blocs de formigó d'un antic moll que es troben allí, i que amaguen ferros oxidats a causa de l'aigua del mar, que poden resultar perillosos no només pels animals, sinó també per a les persones.

Paraules clau:

Notícies relacionades