Back to top

Els autors locals i el Procés, protagonistes d'aquest Sant Jordi

Autors locals, llibres del procés i premiats enguany. Aquests són els preferits d'aquesta diada de Sant Jordi a Reus. Durant tot el matí, centenars de persones s'han passejat per la Plaça del Mercadal per donar un cop d'ull a les novetats i fer la primera compra de la jornada.
Els autors locals i els llibres sobre el Procés, els grans protagonistes de la jornada

Remenar, trobar i comprar. Amb aquesta intenció han omplert la Plaça del Mercadal els primers matiners de la jornada de Sant Jordi. Les parades farcides de roses de tots colors han acompanyat l'altre gran protagonista de la jornada: els llibres. Els grans preferits d'aquest any: autors locals, llibres del procés i exemplars premiats enguany. "Continuen llibres com "Operació urnes" o "Els dies que faran anys", i d'altra banda llibres premiats com "Jo sóc aquell que va matar Franco", ha remarcat la botiguera Berta Sirolla, d'Abacus Cooperativa. "Unes de les vendes importants seran "Reus desaparegut" i "Dibuixant Reus", ha destacat Sonia Segura, del quiosc Roslena.

Tot i que encara no s'hagi arribat a l'equador de la jornada, els paradistes estan prou satisfets amb l'afluència d'aquest any, que ha caigut en dia feiner. "Durant el matí ve molta gent jove, perquè les escoles venen a la plaça i donen un tomb per les parades", ha destacat Aitana Pérez, d'El Pupitre.

I és que Sant Jordi no entén d'edats. Els més petits també han aprofitat la diada per anar a escoltar contes a la plaça i buscar a les parades quins són els llibres que més els agraden. Això sí, amb els seus gustos molt clars. Els més petits de la plaça no dubtaven en explicar que els seus llibres preferits per avui són els que expliquen la llegenda de Sant Jordi, la princesa i el Drac.

Alguns amb les idees ben clares i d'altres buscant inspiració. Centenars de reusencs han anat passant durant tot el matí per les parades, esperant trobar algun llibre que els cridi l'atenció. "No ho tinc clar, però m'agradaria comprar-me un llibre maco en català", ha reconegut la Josefina Parreu. D'altra banda, l'Anna Vàzquez ho tenia prou clar: "He vist un llibre de la sèrie Merlí que m'agradaria llegir i potser me'l compro". La Montserrat Rosals ha preferit comprar-ne per tota la família: "He comprat dos llibres de contes pels meus néts, i "La Columna de Foc" de Ken Follet". L'Anna Maria Cros ja ha trobat les seves dues compres d'avui: un llibre de feminisme, i un thriller. El mateix ha fet el seu marit, en Francesc Pérez, que s'ha decidit per un llibre de poesia de Sebastià Alzamora.

Sigui amb un llibre o amb una rosa, per un mateix o per regalar. És difícil avui tornar a casa amb les mans buides. Tot i això, encara queda molta jornada per endavant per acabar-se de decidir i trobar quina serà la lectura protagonista d'aquest Sant Jordi.

Paraules clau: