Back to top

Els bars i restaurants podran obrir continuadament fins a les 17h

El Procicat flexibilitza algunes de les restriccions vigents actualment

A partir de dilluns, bars i restaurants podran obrir interrompudament des de les 7:30h a les 17h de la tarda. Fins ara, el sector només podia obrir de dos quarts de vuit a dos quarts d'onze del matí i d'una a dos quarts de cinc de la tarda.

Pel que fa a la franja horària nocturna, les mesures es mantindrien igual, és a dir, els locals podrien seguir obrint per servir menjar per emportar o a domicili fins el toc de queda a les 22:00 h. També continua vigent el confinament comarcal. 

Torna la presencialitat a la universitat al 30%

En el cas de les universitats, la presencialitat es recuperarà al 30% a les aules, segons el criteri que consideri cada universitat.

Activitats culturals i esportives

D'altra banda, es permet fer activitats culturals amb públic al 50% en museus, galeries d'art, sales d'exposicions, arxius i biblioteques. Les extraescolars i el lleure s'amplien a joves fins a batxillerat i formació professional. I pel que fa als esports, s'ha determinat poder tenir els vestidors oberts. Els qui tinguin el gimnàs al costat de casa, demanen que continuïn dutxant-se a casa sempre que puguin.

Es manté el toc de queda

De moment, la vigència d'aquestes mesures és de 7 dies i s'aniran revisant. Ara bé, la relaxació de les mesures no inclou la franja nocturna, de manera que el toc de queda es manté. També continua vigent el confinament comarcal.

En el cas de les universitats, la presencialitat es recuperarà al 30% a les aules, segons el criteri que consideri cada universitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades