Back to top

Els Bombers en alerta per si revifa el foc de Santa Coloma de Queralt

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu una onada de calor que s’allargarà fins diumenge i que afectarà sobretot a les comarques de Ponent i Catalunya Central

El passat 24 de juliol, es va declarar un incendi forestal al terme municipal de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, també va afectar els municipis de les Piles i de Pontils, a la mateixa comarca. Més tard, el foc es va estendre cap a la comarca de l'Anoia, concretament als municipis de Bellprat, Santa Maria de Miralles i Sant Martí de Tous. En total, va cremar unes 1.700 hectàrees. 

El 26 de juliol, els Bombers de la Generalitat van perimetrar el foc i van donar l'incendi per controlat. Tot i així, les tasques dels Bombers no han finalitzat i encara no volen donar el foc per extingit, perquè temen que l'onada de calor el pugui revifar. Una dotació dels Bombers seguirà alerta i fent tasques de manteniment per si les flames reviuen. Segons informen Agents Rurals, treballen sobre la hipòtesi que el foc es va originar en un accident mecànic provocat per un cotxe o un tractor.

Alerta per altes temperatures durant aquests dies

De fet, des de Protecció Civil alerten de les altes temperatures que es preveuen a partir de dimecres i, en aquest context, han activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT). L'onada de calor s’allargarà fins diumenge i afectarà sobretot a les comarques de Ponent i Catalunya Central. Agents Rurals han activat el pla ALFA per avui. 

Entrevista al responsable del GRAF 

Parlem amb el responsable del Grup d'Actuació Forestal (GRAF) a Tarragona, José Luis García, sobre les tasques dels Bombers durant els incendis forestals

Paraules clau:

Notícies relacionades